Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Γ. Μυλόπουλος ότι τον Ιούνιο η γραμμή 3 του μετρό θα φτάνει μέχρι τη Νίκαια, καθώς θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί, στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια. Δήλωσε πως το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δυο χρόνια.

Εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα χρειαστούν 8 χρόνια για την ολοκλήρωση της γραμμής.

Στη γραμμή 4 θα περιλαμβάνεται η περιοχή των Εξαρχείων, με τον Γ. Μυλόπουλο και τον Οργανισμό Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου να έχουν καταλήξει σε λύση για τον σταθμό την πλατεία των Εξαρχείων.  Αποφασίστηκε να παραμείνει ο σταθμός στην πλατεία αλλά οι είσοδοι του να είναι στους γύρω δρόμους για να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας. Μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για το λόγο αυτό ο Σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια-Αρχαιολογικό Μουσείο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γουδή στο Μαρούσι σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη, ενώ πρόσθεσε ότι άμεσα η Αττικό Μετρό θα προκηρύξει μελέτη από την οποία θα προκύψει προς ποιές συνοικίες της πρωτεύουσας είναι απαραίτητο να γίνουν επεκτάσεις του δικτύου.