Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr, ο Κοστέλο δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για τη λύση σχετικά με το νομικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ωστόσο, άσκησε κριτική για το υφιστάμενο καθεστώς προστασίας, ενώ έθεσε και δημοσιονομικό ζήτημα, λόγω του κόστους 800 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2022, το οποίο, όπως είπε, εξετάζεται.
Μετά την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, προκύπτει ότι οι δανειστές εμμένουν σε δραστική μείωση της περιμέτρου κάλυψης, τόσο συνολικά του αριθμού των «κόκκινων» δανειοληπτών που μπορούν να ενταχθούν στο σχήμα, όσο και επιμέρους στο σκέλος που αφορά στα επιχειρηματικά δάνεια με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν ενστάσεις και ως προς την αντιμετώπιση των στρατηγικά κακοπληρωτών. Εφόσον υπάρξει συμφωνία έως το Euro Working Group, το σχετικό νομοσχέδιο μπορεί να κατατεθεί στη Βουλή έως το Eurogroup της 5ης Απριλίου, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν συζητά το ενδεχόμενο μονομερούς ενέργειας.
Ο Κοστέλο υποστήριξε πως υπάρχουν πάρα πολλές υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν εταιρείες ζόμπι που πρέπει να κλείσουν και άλλες που πρέπει να αναδιαρθρωθούν. Όπως τόνισε, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από τους δανειστές θα χρειαστούν πέντε με 10 χρόνια για να αποδώσουν πλήρως και επανέλαβε την ανάγκη ολοκλήρωσής τους.
Τέλος, ανέφερε την ανάγκη αποπληρωμής των οφειλών προς ιδιώτες, αύξησης των επενδύσεων, καθώς ακόμα υποχρηματοδοτούνται, αλλά και δημιουργίας είναι φιλικού φορολογικού συστήματος μέσω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου από την 1η Ιανουαρίου 2020.