Συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, που προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, αλλαγές στο λύκειο, στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, στις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ, πραγματοποιούνται σε πόλεις της χώρας. Στις 18:30 το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών. Στον Βόλο, Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν στην κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών στις 11.00 στην πλατεία Πανεπιστημίου. Στη Λάρισα, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Στην Καρδίτσα, σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 11 το πρωί καλούν με κοινή τους ανακοίνωση σωματεία.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο πέρασε προ ημερών με τη διαδικασία του επείγοντος στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Το ΚΚΕ είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για «απαράδεκτη μεθόδευση» καθώς επιλέγει να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο την εβδομάδα που δεν λειτουργούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Διαβάστε εδώ τη σχετική ανάλυση «Νέο Λύκειο: Συμπεράσματα από το νομοσχέδιο Γαβρόγλου»