Ο Α. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη δημοτική αστυνομία, συνοδευόμενος από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον δημοτικό σύμβουλο Νάσο Ηλιόπουλο, έκανε λόγο για 20 δευτερόλεπτα «συγκλονιστικής στιχομυθίας», μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και επιχειρηματία «με τον επιχειρηματία να λέει ότι είναι δικαίωμα μου η φοροδιαφυγή και ο πολιτικός να του κτυπά την πλάτη». Η «κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα απεικονίζει μία παλιά Ελλάδα που πρέπει να αφήσουμε πίσω», τόνισε ο πρωθυπουργός, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι υπάρχει η άποψη «που λέει ότι το να ξαναγυρίσουμε στη λογική της ασυδοσίας, με τους πλούσιους νομίμως να μην πληρώνουν φόρους γιατί έχουν τις offshore, και στους λιγότερο πλούσιους «να κλείνουμε το μάτι στην παραβατικότητα».

Εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας, προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών, που καταργήθηκε το 2013, και «με απόφαση του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, μέσα σε μία νύχτα». Όπως είπε, τότε 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν εκτός της υπηρεσίας τους και η Δημοτική Αστυνομία διαλύθηκε ως θεσμός με πολύ μεγάλες επιπτώσεις, στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα.

Ο Α. Τσίπρας  σημείωσε ότι «αυτοί που λένε ότι δεν θα κάνουν απολύσεις είναι οι ίδιοι που έκαναν και τις υπερασπίζονταν το 2013 και ταυτόχρονα μιλούν για την επιστροφή στην αναλογία 1 προς 5, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις». Όπως υπογράμμισε η αναλογία 1 προς 1 δίνει τη δυνατότητα να έχουμε κάθε χρόνο 9.000 εισροές νέων εργαζόμενων σε κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες και το 1 προς 5 σημαίνει 1.800 προσλήψεις και κατά συνέπεια, 7.200 λιγότερες θέσεις κάθε χρόνο.

«Με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει δεσμευτεί για 1.500 προσλήψεις στην Αστυνομία το 2019», σημαίνει ότι θα έχουμε μόνο 300 προσλήψεις για σχολεία και νοσοκομεία». Ανέφερε επίσης ότι η γενικόλογη και όχι στοχευμένη μείωση στη φορολογία, σημαίνει ότι θα κοπούν δαπάνες και απευθύνθηκε στους δημοτικούς αστυνομικούς λέγοντας να «μην έχετε αυταπάτες, δεν θα ξανακοιτάξουν αυτά τα οποία θεωρούν περιττά, διότι τη Δημοτική Αστυνομία την θεωρούν περιττή»