Μονάδες τεθωρακισμένων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ εισέβαλαν στις συνοικίες Μπάμπα Αμρ της Χομς, έπειτα από 20 ημέρες σφοδρού και συνεχούς βομβαρδισμού, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

«Τανκς εισέβαλαν στην περιοχή Τζομπά, στη νότια πλευρά της Μπάμπα Αμρ», δήλωσε στο Reuters ο ακτιβιστής Αμπού Ιμαντ.

Αβεβαιότητα για την τύχη της Γαλλίδας δημοσιογράφου Εντίτ Μπουβιέ

Το καθεστώς της Συρίας απέρριψε κάθε ευθύνη στον θάνατο των δύο δημοσιογράφων κατά τον βομβαρδισμό της πόλης Χομς, ανακοινώνοντας ότι «εισήλθαν με δική τους ευθύνη στο συριακό έδαφος αυτό».

«Αρνούμαστε τις καταγγελίες που επιρρίπτουν στη Συρία την ευθύνη για τον θάνατο δημοσιογράφων, οι οποίοι παρεισέφρησαν στο έδαφός της με δική τους ευθύνη», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Αβεβαιότητα επικρατεί σήμερα για την τύχη της Γαλλίδας δημοσιογράφου της εφημερίδας Le Figaro Εντίτ Μπουβιέ, η οποία τραυματίσθηκε χθες στα πόδια στη Χομς. Η πόλη βομβαρδιζόταν σφοδρά και πάλι από σήμερα το πρωί, οι επικοινωνίες είχαν τελείως διακοπεί, ενώ πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση με την προώθηση τανκς προς τη συνοικία Μπάμπα Αμρ.

Εκπρόσωπος της γαλλικής εφημερίδας δήλωσε ότι η δημοσιογράφος έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα και ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα προσπαθούσαν σήμερα το πρωί να αποκαταστήσουν επαφή με τη Χομς.

Είκοσι μέρες βομβαρδισμών

“Η Μπάμπα Αμρ, καθώς και τμήμα της Ινσάατ βομβαρδίζονται από τις 7 το πρωί και βλήματα όλμου έπεσαν στη Χαλντιγέ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ραμί Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Ακούμε φοβερές εκρήξεις, τρομακτικές”, δήλωσε ο Χάντι Αμπντάλα, ακτιβιστής της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης.

“Οσο αυξάνεται η διεθνής καταδίκη, τόσο ενισχύονται οι βομβαρδισμοί…Σήμερα δεν κατορθώνουμε να έλθουμε σε επαφή με ακτιβιστές, ούτε μέσω Skype, ούτε μέσω Thuraya”, διευκρίνισε ο σύρος ακτιβιστής.

“Σήμερα συγκεντρώνουμε πληροφορίες εκτός των συνοικιών που βομβαρδίζονται, οι επικοινωνίες είναι τελείως κομμένες στο εσωτερικό”, δήλωσε ο Ραμί Αμπντελραχμάν.

Η σημερινή είναι η 20ή ημέρα βομβαρδισμών της Χομς. Χθες δύο δυτικοί δημοσιογράφοι, η Μαρί Κόλβιν, ανταποκρίτρια των Sunday Times και ο Ρεμί Οσλίκ, φωτορεπόρτερ του πρακτορείου IP3 Press σκοτώθηκαν στη Χομς κατά τον βομβαρδισμό του κτιρίου όπου διέμεναν και είχε μετατραπεί σε κέντρο Τύπου.

Τέλος, μονάδες τεθωρακισμένων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ εισέβαλαν στις συνοικίες Μπάμπα Αμρ της Χομς, έπειτα από 20 ημέρες σφοδρού και συνεχούς βομβαρδισμού, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

“Τανκς εισέβαλαν στην περιοχή Τζομπά, στη νότια πλευρά της Μπάμπα Αμρ”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο ακτιβιστής Αμπού Ιμαντ.