Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βρετανός πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Κιμ Ντάροκ, μετά από μια κλιμακούμενη διπλωματική διένεξη με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία προέκυψε από τη δημοσίευση διπλωματικών τηλεγραφημάτων, στα οποία ο Κ. Ντάροκ χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική». Ο Ντ. Τραμπ με τη σειρά του επιτέθηκε στον Βρετανό πρέσβη, ενώ ο Κ. Ντάροκ ανέφερε σε επιστολή του ότι μετά τη διαρροή «υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός γύρω από τη θέση μου». Προσέθεσε ότι υποβάλλοντας την παραίτησή του επιδιώκει να βάλει τέλος σε αυτόν τον προβληματισμό, τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να ασκήσει τον ρόλο του. Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, υπογράμμισε ότι «οφείλουμε ένα τεράστιο χρέος ευγνωμοσύνης στον Κ. Ντάροκ».

Ο Βρετανός πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Κιμ Ντάροκ, παραιτήθηκε την Πέμπτη, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο. Πληροφορίες του Reuters επισημαίνουν ότι ο Ντ. Τραμπ χαρακτήρισε τον Βρετανό πρέσβη ως «παλαβό»  και «πολύ ηλίθιο τύπο». Οι αντιδράσεις του Αμερικανού προέδρου ήρθαν μετά τη διαρροή επιστολών από το γραφείο του Κ. Ντάροκ, στις οποίες γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για τον ο Ντ. Τραμπ και την κυβέρνησή του με απαξιωτικό τρόπο.

Σε επιστολή του προς το υπουργείο Εξωτερικών, ο Κ. Ντάροκ ανέφερε ότι «μετά τη διαρροή επίσημων εγγράφων από αυτήν την Πρεσβεία, υπήρξε μεγάλος προβληματισμός γύρω από τη θέση μου και τη διάρκεια της υπολειπόμενης θητείας μου ως πρεσβευτής. Θέλω να βάλω τέλος σε αυτόν τον προβληματισμό» προσέθεσε, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «η τωρινή κατάσταση καθιστά αδύνατο για εμένα να ασκήσω τον ρόλο μου όπως πραγματικά θα το ήθελα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών, Άλαν Ντάνκαν, δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν στήριξε τον Κ. Ντάροκ κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης το βράδυ της Τρίτης «για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα». Ο Μπ. Τζόνσον δήλωσε την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Βρετανού πρέσβη ότι  πρόκειται για έναν «εξαιρετικό διπλωμάτη». Εν συνεχεία υπογράμμισε ότι «όποιος έκανε την διαρροή των εγγράφων προσέφερε πολύ κακή υπηρεσία στους δημόσιους λειτουργούς μας , σε ανθρώπους που δίνουν τις αμερόληπτες συμβουλές τους στους υπουργούς».

Απευθυνόμενη στον Κ. Ντάροκ, η Τερέζα Μέι ανέφερε ότι «έχει υπηρετήσει για μια ζωή για τη Βρετανία και του οφείλουμε ένα τεράστιο χρέος ευγνωμοσύνης», προσθέτοντας ότι το γεγονός της παραίτησής του τη θλίβει ιδιαίτερα.

Στις διπλωματικές επιστολές που διέρρευσαν πριν λίγες ημέρες από το γραφείο του Βρετανού πρέσβη, ο Ντ. Τραμπ αναφέρεται ως «ασταθής» και «απρόβλεπτος» ενώ η κυβέρνησή του ως «δυσλειτουργική». Ακόμα αναφορικά με την αμερικανική προεδρία, ο Κ. Ντάροκ επισημαίνει στις επιστολές προς το Λονδίνο ότι αυτή μπορεί να «καταρρεύσει φλεγόμενη» και να «τερματιστεί με ντροπιαστικό τρόπο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος με τη σειρά του, διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του, και καταφέρθηκε εναντίον της Τερέζα Μέι λέγοντας ότι «τα καλά νέα για το υπέροχο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι σύντομα θα έχει νέο πρωθυπουργό». Η βρετανική κυβέρνηση από μεριάς της τόνισε ότι αναζητεί τους υπεύθυνους για τις διαρροές, ωστόσο υποστηρίζει και εμπιστεύεται πλήρως τον Κ. Ντάροκ.