Η διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του Νίκου Τσόρβα, ο οποίος αφού απάντησε στις τυπικές ερωτήσεις της προέδρου σχετικά με τον τόπο κατοικίας του και την πρώτη επαφή του κατηγορούμενου με τη Χρυσή Αυγή, η απολογία έφτασε στο βράδυ που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε. Ο Ν. Τσόρβας ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή των συγκατηγορούμενών του, αναφέρθηκε στα τρικάκια τα οποία κλήθηκαν μέσω μηνύματος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Πατέλη, να μοιράσουν και στα ψάρια που θα κουβαλούσαν για τη διανομή τροφίμων που όπως υποστηρίζουν είχε διοργανώσει η Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι  του με τον ξάδερφο και συγκατηγορούμενό του Αθανάσιο Τσορβά, συνάντησαν το αυτοκίνητο του Ρουπακιά το οποίο και ακολούθησαν καθώς σύμφωνα με την απολογία, πίστεψαν ότι πήγαινε για το μοίρασμα των φυλλαδίων, όπως είχε προαναφέρει ότι είχε καλέσει ο Πατέλης.

Ο Τσόρβας, σε κάποιο σημείο της απολογίας του ανακαλεί την αρχική του κατάθεση στον ανακριτή, σύμφωνα με την οποία είχε δει συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Να σημειωθεί ότι ως συνοδηγός του Ρουπακιά κατηγορείται ο Καζαντζόγλου, του οποίου το κινητό τηλέφωνο βρέθηκε εντός του αυτοκινήτου του Παύλου Φύσσα. Μετά από την εγκατάλειψη της αρχικής του θέσης, δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από την πρόεδρο του δικαστηρίου, προκειμένου να εξακριβωθεί αν και κατά πόσο παραμένει σταθερός στη δεύτερη απολογία, δηλαδή ότι δεν είδε κάποιον άλλο στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Ακόμα ο Τσόρβας, ο οποίος υπογραμμίζεται ότι είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος που παραδέχεται ότι βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, ανέφερε ότι κατάλαβε ότι κάτι γινόταν, καθώς άκουσε φωνές, είδε αστυνομία στο σημείο και κόσμο να τρέχει αλλά επίσης αναγνώρισε την φυσιογνωμία του Παύλου Φύσσα, για τον οποίο είπε ότι δεν γνώριζε πως τον λένε αλλά πιθανόν να τον είχε δει στην πλατεία του Κερατσινίου.

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και πιο συγκεκριμένα η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, με την συνέχεια της απολογίας Τσόρβα.