Στο εστιατόριο «Ετρούσκο» του γνωστού Ελληνοϊταλού σεφ, Έκτορα Μποτρίνι, βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση ένας 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας. Στη συγκεκριμένη κουζίνα όμως έμελλε να βιώσει άθλιες συνθήκες εργασίας και σοβαρά βασανιστήρια, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία που κατέθεσε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, αναφέρει ότι ο υπεύθυνος κουζίνας, εν γνώσει του σεφ του εστιατορίου, «τον έκαιγε στο χέρι με καυτό λάδι, τον πίεζε με μαγειρική σπάτουλα που ζεμάταγε, τον κλώτσαγε στο τραυματισμένο του πόδι, τον έβριζε, τον γρονθοκόπησε» και «υποσχόταν» ότι «αν τολμήσει κανείς να παραιτηθεί μήνα Αύγουστο, θα φροντίσει να μην ξαναβρεί δουλειά ποτέ.
Καταγγελία για βασανιστήρια με καυτό λάδι και κλωτσιές σε εργαζόμενο εστιατορίου στην Κέρκυρα
Ο 19χρονος κάνει λόγο και για εξοντωτικά ωράρια εργασίας τα οποία ξεπερνούσαν τις 10 ώρες. Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και «για λόγους αξιοπρέπειας, αυτοσεβασμού και για να μην επαναληφθεί ποτέ η περίπτωση Γιακουμάκη», ο νεαρός εργαζόμενος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα απάνθρωπα, και ποινικά κολάσιμα, μαρτύρια.
Ο Έκτορας Μποτρίνι, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, απαντάει στις καταγγελίες του 19χρονου, χαρακτηρίζοντάς τες «γελοιότητες και ηλιθιότητες». Ακόμα κάνει λόγο για ψέματα και για «δόλο» όσον αφορά την εν λόγω υπόθεση.
Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός σεφ δήλωσε ότι όποιος δεν είναι ευχαριστημένος από τις συνθήκες εργασίας, μπορεί να σηκωθεί να φύγει. «Αυτά είναι γελοιότητες, τις επόμενες ημέρες θα μάθετε την αλήθεια γιατί νομίζω ότι γύρω από αυτό υπάρχει ένας δόλος. Είναι πολύ ψέμα. Σίγουρα τα δύο παιδιά ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται διότι ένας άνθρωπος που δεν είναι ευχαριστημένος σε μια επιχείρηση σηκώνεται και φεύγει, κανείς δεν είναι δεμένος με σχοινί ή με αλυσίδα στο πόδι».
Συμπλήρωσε επίσης ότι «αυτά είναι πολύ μεγάλες ηλιθιότητες διότι ακούω πολύ χοντρά πράγματα». Όπως ισχυρίζεται ο σεφ, «έχω 14 άτομα κουζίνα αυτή τη στιγμή και όλοι γελάμε με αυτά τα πράγματα που ακούμε». Είμαστε στο 2019 , είμαστε η καλύτερη επιχείρηση στην Ελλάδα, έχουμε την καλύτερη κουζίνα και ομάδα και λειτουργούμε σαν οικογένεια. Το ότι 2 μάγειρες ήρθαν μεταξύ τους στα χέρια, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί παντού, ακόμη και στον δρόμο. Και οι δυο απομακρύνθηκαν από το εστιατόριο. Από εκεί και πέρα θα δούμε προσεχώς τι θα γίνει». Ερωτηθείς για τις καταγγελίες σχετικά με τις άθλιες συνθήκες εργασίας, ο Μποτρίνι απαντάει ότι «όποιος δεν είναι ευχαριστημένος, μπορεί να φύγει άμεσα».