Ο συριακός στρατός άρχισε ξανά να βομβαρδίζει στη Μπάμπα Αμρ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου και σποραδικές εκρήξεις ακούγονταν σε άλλες συνοικίες της πόλης που τελεί υπό πολιορκία. Ταυτόχρονα σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στον τακτικό συριακό στρατό και σε λιποτάκτες που προσπαθούν να εισέλθουν στην περιοχή Ιζάζ, στη βόρεια επαρχία Αλέπι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες Παρασκευή τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, κυρίως άμαχοι, εκ των οποίων 22 στη Μπάμπα Αμρ, ενώ δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα σε ένδειξη υποστήριξης προς τη συνοικία αυτή που βομβαρδίζεται ανηλεώς, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Στους τουλάχιστον 11 μήνες εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ τουλάχιστον 7.600 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στις επιχειρήσεις καταστολής, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η Κίνα εξέφρασε ικανοποίηση για την απόρριψη κάθε ξένης παρέμβασης στη Συρία, όπως αποφάσισε η διάσκεψη των φίλων του συριακού λαού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τύνιδα με τη συμμετοχή τουλάχιστον 60 χωρών εκτός της Κίνας και της Ρωσίας. 

«Η πλειοψηφία των αραβικών χωρών άρχισε να κατανοεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη κρύβουν μια γροθιά πίσω από ένα χαμόγελο, με άλλα λόγια, ενώ δείχνουν ότι ενεργούν έχοντας ανθρωπιστικά κίνητρα, στην πραγματικότητα έχουν κρυφές ηγεμονικές φιλοδοξίες», μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Ακόμη κι αν οι αντιπρόσωποι της Σαουδικής Αραβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους αποχωρώντας από τη σύνοδο πριν αυτή ολοκληρωθεί, οι περισσότερες αραβικές χώρες παρέμειναν γιατί ήθελαν να διασφαλίσουν ότι παρόμοια τραγωδία με αυτή της Λιβύης δεν θα διαδραματιστεί στη Συρία», σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.