Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν προέκυψε κάτι νέο σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, με τις κυβερνητικές πηγές να υποστηρίζουν ότι «οι Τούρκοι είναι περισσότερο πεπεισμένοι από εμάς για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και  επιδιώκουν να δώσουν ώθηση και στην τουρκική οικονομία, μέσα από την αύξηση των συναλλαγών» Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε ο υπερδιπλασιασμός των εμπορικών σχέσεων μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια.  Η Ελλάδα θα κάνει κάποια προσπάθεια περιλαμβανομένων και των διευκολύνσεων εισόδων και εξόδων από τα τελωνεία.

Η τουρκική πλευρά έθεσε το θέμα της μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τη λειτουργία των δύο τζαμιών στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην επαναλειτουργία της Χάλκης. Συζητήθηκε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, για το οποίο,  «θα γίνει η προεργασία από Δένδια και Τσαβούσογλου για να έχουμε τη δυνατότητα περαιτέρω σύγκλισης.  Το Συμβούλιο θα γίνει στην Θεσσαλονίκη» Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε  στον ΣΚΑΙ ότι «η  συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν έγινε σε καλύτερο κλίμα από αυτό που περιμέναμε. Το κλίμα δεν ήταν συγκρουσιακό».