Όπως καταγγέλλει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάμου, η δημοτική αρχή στρώνει δρόμο για να αναλάβουν τα καθήκοντα των δημοτικών υπηρεσιών οι ιδιώτες, με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού και τεχνικών δυνατοτήτων από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

«Αποκαλυπτική των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής των κκ. Στάντζου – Σίμου να παραδώσει με τη πρώτη ευκαιρία υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες επιχειρηματίες, “όταν ο δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί”, όπως είπε ο δήμαρχος, ήταν η συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 1 Νοέμβρη του 2019. Χαρακτηριστική αυτών των προθέσεων ήταν και η απάντηση που δόθηκε για το πώς σκέφτεται η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει το σοβαρότατο πρόβλημα της ποιότητας του νερού. Ειπώθηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα δώσει τον τομέα της καθαριότητας των δεξαμενών, της χλωρίωσής τους κ.λπ. σε ιδιωτική εταιρεία με το πρόσχημα ότι ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα και το προσωπικό να ανταποκριθεί.

Συνήγοροι της Δημοτικής Αρχής και θιασώτες της ιδιωτικοποίησης βρέθηκαν με τις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, κκ. Κατρακάζος και Χατζηχριστοδούλου, ενώ ο κ. Ζάχαρης του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε φέρει το θέμα, υποστήριξε το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο η εκχώρηση μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πλαίσιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια δεκάδες δήμοι να έχουν ιδιωτικοποιήσει σημαντικές υπηρεσίες τους και να έχουν εκτινάξει στα ύψη τα ανταποδοτικά τέλη».