Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του είναι πρόθυμη να ανοίξει τον δρόμο στους ιδιώτες που ζητούν ευκαιρίες επένδυσης στην Ελλάδα, φέροντας ως παράδειγμα την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και τονίζοντας πως η κυβέρνηση του δεσμεύεται για την επέκταση της εταιρίας.

«Η δίκη μου παράταξη, η ΝΔ, ξεκίνησε πολιτικά το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα της χώρας στην Κίνα. Χαίρομαι τώρα που ως πρωθυπουργός θα μπορέσω να πάω αυτή την οικονομική σχέση σε ξεχωριστό επίπεδο. Οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας είναι πολλές και σημαντικές.

Είχα νωρίτερα την ευκαιρία να πάω στην Cosco, να συζητήσω με τον πρόεδρό της και να επιβεβαιώσω την απόλυτη προσήλωσή μας στην εξαιρετικά σημαντική επένδυση. Είχαμε δεσμευτεί ότι εντός δυο μηνών θα εγκρίνουμε το master plan. Το κάναμε. Είναι μια εμβληματική επένδυση.

Οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας είναι πολλές και σημαντικές. Είχα την ευκαιρία, πριν σας συναντήσω, να επισκεφτώ τα κεντρικά γραφεία της Cosco, να συζητήσω με τον Πρόεδρο της εταιρείας και να επαναβεβαιώσω την απόλυτη προσήλωσή μας σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική επένδυση. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσετε από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχει, σήμερα, μία κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να διευκολύνει τους ξένους επενδυτές, να προσελκύσει ξένα κεφάλαια και να δημιουργήσει πλούτο και ευημερία για όλους τους Έλληνες και να το κάνει -όπως κι εσείς έχετε πολλές φορές τονίσει στις δημόσιες παρεμβάσεις σας- με ένα τρόπο βιώσιμο, με ένα τρόπο που θα σέβεται το περιβάλλον» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Είχαμε δεσμευτεί ότι εντός δύο μηνών θα εγκρίνουμε το master plan της Cosco, το κάναμε, και αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει αυτή η επένδυση και να μπει σε μία νέα φάση αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά».

Ο Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως θα υλοποιηθούν οι συμφωνημένες ιδιωτικοποιήσεις

Καλωσορίζει το υποκατάστημα της Bank of China στην Αθήνα

Ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση της Bank Of China να ανοίξει υποκατάστημα στην Αθήνα, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό να διαθέσει η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου ένα μικρό μέρος του ισολογισμού της στην Ελλάδα.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμφωνία με τις τράπεζες. Η Bank of China που ανοίγει υποκατάστημα στην Αθήνα, είναι η 4η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο. Ένα μικρό μέρος του ισολογισμού της να διαθέσει στην Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.