Μιλώντας από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, όπου βρίσκεται για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο Κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τη συμβουλή που θα έδινε στα υπόλοιπα κόμματα του ΕΛΚ και δήλωσε ότι «δεν πρέπει να αντιγράφουμε τους λαϊκιστές», αλλά να κερδίζουν την εμπιστοσύνη του λαού τους με τη γλώσσα της αλήθειας. «Μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του λαού χωρίς να γίνεις λαϊκιστής, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και αντιμετωπίζοντας τις αιτίες των προβλημάτων που εκμεταλλεύονται οι λαϊκιστές».

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση του σκοπεύει να εφαρμόσει τις κατάλληλες «μεταρρυθμίσεις» που θα βοηθήσουν τους ιδιώτες να επενδύσουν στην Ελλάδα, ώστε να γυρίσουν στη χώρα οι πολίτες που βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό. «Το στοίχημα είναι να επιστρέψουν όσοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης κι εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε να το κάνουν εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις για να άρουμε τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη, μέσα από ανθρώπους με ικανότητες».

Αναφερόμενος στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αντικαταστήσει το σύνολο των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με «πράσινα» λεωφορεία, στην πλειοψηφία τους ηλεκτρικά, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν σημαντικά κίνητρα με τη μορφή φοροελαφρύνσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.