Η Αρχή διεξήγαγε δίμηνη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπίστωσε ότι υπήρξε βελτίωση σε κάποια σημεία, αλλά αποφάσισε ότι αυτές δεν είναι αρκετές για να διατηρήσει η εταιρεία την άδειά της. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε διάφορα σημεία, όπως για παράδειγμα ότι η Uber έκανε περισσότερα από 14.000 δρομολόγια με ανασφάλιστους οδηγούς, αλλά και χωρίς να πληροί και άλλους όρους ασφαλείας.

Στην ανακοίνωσή της η Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου σημειώνει πως δεν έχει εμπιστοσύνη πως η εταιρεία δεν θα υποπέσει σε παρόμοια σφάλματα στο μέλλον, κάτι που δεν την καθιστά αξιόπιστη επί του παρόντος.

Η Uber έχει περιθώριο 21 ημερών για να ασκήσει έφεση στην απόφαση, την οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «λανθασμένη». Αντίθετα, ο Στιβ Μακναμάρα, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αδειοδοτημένων Οδηγών μαύρων Ταξί, δήλωσε ότι το θέμα αφορά τη δημόσια ασφάλεια και ως εκ τούτου η απόφαση είναι σωστή.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι άφησε τους επιβάτες να επιβιβαστούν σε οχήματα, με οδηγούς οι οποίοι πιθανόν ούτε άδεια έχουν ούτε ασφάλιση», σημείωσε η επιτροπή Μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας.