Τουλάχιστον 20 ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι της Icap έχουν χάσει τη δουλειά τους στην τράπεζα από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ).  Ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα μάλιστα καταγγέλλει εκβιασμούς και ασφυκτικές πιέσεις.

«Η Black Friday στην Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε μια εβδομάδα νωρίτερα με πολύ κακές εξελίξεις για τους ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπάλληλους. Η προηγούμενη Παρασκευή ήταν πραγματικά μαύρη για κάθε σκεπτόμενο εργαζόμενο, καθώς είχαμε μαζικές απολύσεις ενοικιαζόμενων από την εταιρία Icap Outsourcing Solutions», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Φτάνουν δε στο σημείο να λένε πως οι απολύσεις γίνονται τώρα για να μην στενοχωρηθεί ο κόσμος πριν τα Χριστούγεννα! Φαίνεται πως η πέτσα τους έχει χοντρύνει τόσο πολύ που έχουν χάσει ακόμη και το ταλέντο τους στα παραμύθια. Γιατί ποίος ρωτάει άραγε πώς θα κάνουν γιορτές μονογονεϊκές οικογένειες που η εργασία στην Τράπεζα ήταν το μόνο μέσο προς το ζην, οικογένειες με άρρωστους ανθρώπους  που στέλνουν στην ανεργία, αλλά και άνθρωποι με δεκαετίες στην Τράπεζα που σε μια νύχτα κάποιοι αποφάσισαν πως δεν είναι πια χρήσιμοι», προσθέτουν στην καταγγελία τους, σημειώνοντας ότι η τράπεζα απολύει κόσμο με βαθιά γνώση του αντικειμένου, εξειδίκευση και μακρόχρονη εμπειρία και στη θέση τους προσλαμβάνει νέα, φτηνά εργατικά χέρια ή ακριβοπληρωμένους εξωτερικούς «ειδικούς συνεργάτες».

Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι η εργολαβική μετέρχεται εκβιασμούς -πιέζοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν τα χαρτιά της απόλυσης, λέγοντας ότι αν δεν το κάνουν θα λάβουν μισή ή και καθόλου αποζημίωση- και καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εταιρείας.

O ΣΥΔΑΠΤΤ έχει ζητήσει συνάντηση με τον βοηθό γενικό διευθυντή προϊόντων λιανικής τραπεζικής και τον εκτελεστικό διευθυντή της ICAP Outsourcing Solutions προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, καλώντας παράλληλα σε γενική συνέλευση σήμερα στις 12.30 στο κτίριο της Πειραιώς 74.