Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Χ. Ντεγάν, στρατιωτικός σύμβουλος του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου πνευματικού ηγέτη της χώρας, στον οποίο αναφερόταν απευθείας ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στην Τεχεράνη, ξεκαθάρισε πως η απάντηση του Ιράν θα είναι «σίγουρα στρατιωτική και εναντίον στρατιωτικών τοποθεσιών». Κάλεσε τις ΗΠΑ να το αποδεχτούν και να μην απαντήσουν στο πλήγμα που θα δεχτούν.
«Θέλω να σας πω ένα πράγμα: Η ηγεσία μας έχει τονίσει και επίσημα ότι ποτέ δεν επιζητούσαμε πόλεμο και ούτε πρόκειται να το πράξουμε στο μέλλον. Ήταν η Αμερική αυτή που ξεκίνησε τις πολεμικές δράσεις. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να δεχθούν ότι θα αντιδράσουμε στις δράσεις τους. Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει αυτό είναι το να δεχθούν οι Αμερικανοί ένα πλήγμα ανάλογο με αυτό που προκάλεσαν και στη συνέχεια να μην επιχειρήσουν να ανταποδώσουν και να ανοίξουν έναν καινούργιο κύκλο».
Ο Ντεγάν επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τον ψυχικά ασταθή. «Ο Τραμπ δεν γνωρίζει για το διεθνές δίκαιο. Δεν αναγνωρίζει ούτε τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Πρόκειται για έναν πραγματικό γκάνγκστερ που τζογάρει. Δεν είναι πολιτικός και είναι ψυχικά ασταθής».
Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο Τραμπ διεμήνυσε μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ έχουν ορίσει 52 στόχους στο Ιράν – ισάριθμους με τους ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1979 – τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί.
Ενισχύστε την αποστολή του ΤΡΡ στο Ιράν με την Λαμπρινή Θωμά