Παρ΄ όλα αυτά παραμένει αναπάντητο το ερώτημα τι θα συμβεί με τα ομόλογα που δεν θα συμμετάσχουν στο PSI, είτε αυτά που έχουν εκδοθεί υπό τον ελληνικό νόμο, είτε εκείνα που έχουν εκδοθεί υπό ξένο νομικό καθεστώς.

Η προειδοποίηση του ΟΔΔΗΧ  στις αρχές της εβδομάδας ότι δεν έχουν προβλεφθεί κεφάλαια για την κάλυψη των ομολόγων που δεν θα συμμετάσχουν έχει προκαλέσει εντονότατες συζητήσεις και έχει βάλει φωτιά στους νομικούς οίκους που ήδη εδώ και μήνες ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν πλήρη αποπληρωμή σε περίπτωση στάσης πληρωμών.

Η ερμηνεία που δίδεται στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ έχει διπλή ανάγνωση. Στην μία περίπτωση διαβάζεται ως έμμεση προαγγελία στάσης πληρωμών για τα ομόλογα εκείνα που δεν θα συμμετάσχουν. Αλλά σε μία δεύτερη ανάγνωση από τους ενδιαφερόμενους υποστηρίζεται ότι απλώς αποτυπώνεται σ΄ αυτή αλλά με… έμμεσα απειλητικό τρόπο το ήδη γνωστό γεγονός ότι τα 30 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου στήριξης που αφορούν το PSI (εγγυήσεις για τα νέα ομόλογα από το EFSF) θα αφορούν μόνο τα νέα ομόλογα.

Διαβάστε περισσότερα:

http://www.capital.gr/News.asp?id=1433941