Με την παρουσία χιλιάδων συντρόφων από κάθε άκρη της Ευρώπης οργανώθηκε και φέτος, στο Βερολίνο, η Διεθνής Συνδιάσκεψη Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Η Συνδιάσκεψη οργανώνεται από το 1996, συνήθως το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, καθώς η 15η Ιανουαρίου είναι η επέτειος της δολοφονίας, από ακροδεξιούς, της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ, το 1919.

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 70 οργανώσεων και κομμάτων, η συνδιάσκεψη, που οργανώνεται από τη Μαρξιστική εφημερίδα Jungle Welt, είχε φέτος τίτλο «η Εξουσία στους Δρόμους», καθώς το 2019 αποδείχθηκε χρονιά λαϊκών κινητοποιήσεων σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Ειδική μνεία έγινε στην αμερικάνικη επιθετικότητα σε όλο τον πλανήτη, και ειδικά σε όσα συμβαίνουν στη Λατινική Αμερική, όπου οι ταξικές διαφορές έχουν μεγαλώσει, και το κίνημα ζει «σημαντικές νίκες [αλλά] και χαμένες μάχες», και τονίστηκε η ανάγκη για Διεθνή Αλληλεγγύη.

Παρούσες οι αριστερές δυνάμεις του κινήματος Ανεξαρτησίας της Καταλωνίας, με σύνθημα «Ο Φασισμός προχωρά αν δεν τον πολεμήσεις».

.