Μήνυση εις βάρος του προέδρου της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, του υπουργού Εσωτερικών, Γκονζάλο Μπλουμέλ, του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Αντρές Τσαντουίκ, του δημάρχου Σαντιάγο, Φελίπε Γκεβάρα, και του διοικητή της χιλιανής αστυνομίας, Μάριο Ρόζας, για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας κατέθεσε χθες, στο Σαντιάγο, η πολιτική συμμαχία «Ευρύ Μέτωπο».

Στη μήνυση καταγράφονται όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα από τον Οκτώβριο του 2019 ως σήμερα, εις βάρος των διαδηλωτών στη χώρα: δολοφονίες, βασανιστηρια, τυφλώσεις, βιασμοί, σεξουαλικές κακοποιήσεις, παράνομες κρατήσεις, τραυματισμοί. Η απόφαση για την κατάθεσή της λήφθηκε καθώς όλες οι προσπάθειες για έλευση του θέματος στη Βουλή απέτυχαν, λόγω της πλειοψηφίας των νεοφιλελεύθερων, όπως εξήγησαν μέλη του Μετώπου.

«Τους τελευταίους μήνες καταλάβαμε ότι ζούμε σε δικτατορία, δεν υπάρχει δικαιοσύνη και έχουν επιστρέψει κατασταλτικές πρακτικές με μόνο στόχο να κλείσουν το στόμα του λαού», είπε η Χαβιέρα Τόρο, πρόεδρος του κόμματος Κομμούνες, το οποίο μετέχει του Μετώπου.

Εν τω μεταξύ, με τη δύναμη και το χιούμορ που τους διακρίνει όλους τους μήνες του αγώνα, οι φοιτητές συνεχίζουν να οργανώνουν χάπενινγκ κατά της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.