Για ξεκάθαρη παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με αναδρομική ισχύ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για την ποινή σε ΠΑΟΚ – Ξάνθη. Αναφερόμενος στην απουσία του υφυπουργού Αθλητισμού από τη βουλή αναρωτήθηκε καυστικά πού βρίσκεται ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Αυγενάκης αφού έβαλε δύο δικούς του ανθρώπους στην Επιτροπή έπειτα δεν του άρεσε το πόρισμα και τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να το διορθώσει με την τροπολογία.

«Ένα φάντασμα πλανάται –αν όχι πάνω από την Ευρώπη- τουλάχιστον πάνω από την Ελλάδα. Που είναι ο κ. Αυγενάκης; Είναι στη Βουλή; Είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Έχει φύγει από τη χώρα; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ; Η κ. Μενδώνη μας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα διχασμού του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της χθεσινής ολομέλειας της βουλής κατά την οποία η υπουργός Πολιτισμού εισήγαγε με την διαδικασία του κατεπείγοντος την επίμαχη τροπολογία.

Αναφερόμενος στο επιχείρημα της κυβέρνησης περί διχασμού του ελληνικού λαού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το διχασμό μιας και συνέβη με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις».

«Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Αυγενάκης έβαλε δύο δικούς του ανθρώπους στην Επιτροπή; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αφού τους έβαλε μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει το Πόρισμα; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι για να διορθώσετε αυτά τα δυο λάθη φέρνετε μια τροπολογία που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με αναδρομική ισχύ και μάλιστα ενόσω βρίσκεται υπό εκδίκαση η υπόθεση;», διερωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος.

«Αφού μιλάμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος τον βρίζουνε οι πάντες. Έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το διχασμό μιας και συνέβη με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις. Θα μπορούσατε, αν δε σας άρεσε η Επιτροπή, να εφαρμόσετε το Νόμο Βασιλειάδη και να είχατε βάλει μια άλλη Επιτροπή που να είχε την κάλυψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας με ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη, ανέφερε: «Το δικό μας ένστικτο είναι να ακολουθήσουμε το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ και να αποχωρήσουμε, γιατί δεν είμαστε μόνο ενάντια σε αυτήν την τροπολογία, αλλά είμαστε ενάντια σε όλη τη διαχείριση σας που μας έχει φτάσει στα φαινόμενα που περιέγραψε η υπουργός Πολιτισμού. Αλλά, θέλουμε να το ψηφίσετε, ένας-ένας, μια-μια με ονομαστική ψηφοφορία και γι’ αυτό την καταθέσαμε. Θέλουμε όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη, ένας- ένας, μια-μια».