Κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το καθεστώς μετεγγραφών των μαθητών στα πανεπιστήμια θα πρέπει να αλλάξει, καθώς δεν είναι δίκαιο για τους υψηλόβαθμους. Τόνισε πως από εδώ και στο εξής μεταγραφή μαθητή σε άλλη σχολή θα γίνεται μόνο αν ο μαθητής έχει πιάσει το 75% της σχολής αυτής.

«Είδα κάποια σχετικά δημοσιεύματα σήμερα σε εφημερίδες, ναι, οι αλλαγές στην Παιδεία θα πλαισιωθούν και από ένα νέο σύστημα μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια. Η σημερινή κατάσταση, όπου ένας φοιτητής μπαίνει σε μία σχολή με πολύ μικρή βαθμολογία και μεταφέρεται σε μία άλλη όπου εισάγονται κάποιοι με πολύ μεγαλύτερους βαθμούς θα λήξει. Είναι άδικο για όλους αυτούς οι οποίοι προσπάθησαν και εισήχθησαν σε σχολές με υψηλούς βαθμούς. Στο εξής, κάποιος θα μετεγγράφεται σε άλλη σχολή μόνο αν συμπληρώνει το 75% του βαθμού εισαγωγής σε αυτήν. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό θα κάνουμε πράξη».

Επανέλαβε ότι οι εκπαιδευτικοί θα επιμορφώνονται και θα αξιολογούνται συνεχώς. Τέλος, ανέφερε ότι η τεχνική Παιδεία θα προσφέρει εξειδικευμένη και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Και στα πανεπιστήμια ήδη ξεκίνησαν τα ξενόγλωσσα τμήματα και οι διεθνείς συνεργασίες.