Δεκάδες υγειονομικοί υπάλληλοι συγκεντρώνονται σήμερα 7 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα υγείας, έξω από τα νοσοκομεία τους διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τις οποίες εδώ και καιρό καταγγέλλουν.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν από το πρωί μετά από κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και πλήθους φορέων, σωματείων και πρωτοβουλιών σε νοσοκομεία στην Αθήνα όπως τα «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και «Γ.Γεννηματάς» αλλά και σε πολλά άλλα σε ολόκληρη τη χώρα.

https://www.facebook.com/AntiviruSolidarityGR/videos/539326687017336/

Όπως αναφέρει η καμπάνια αλληλεγγύης «Κανένας μόνος/Καμία μόνη», στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» υπήρξε και μικροένταση μεταξύ υγειονομικών υπαλλήλων και της αστυνομίας η οποία επιχείρησε να σταματήσει τη συγκέντρωση, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν στους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.

https://www.facebook.com/AntiviruSolidarityGR/videos/1085523931827539/

Στο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στη διαμαρτυρία παρευρίσκονται και αλληλέγγυοι με τους υγειονομικούς άνθρωποι, ενώ παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ελέγχους και απαγορεύουν την είσοδο στο νοσοκομείο.

Στο «Αττικόν» οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη φίμωσή τους από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία όπως είπαν διακίνησε έγγραφο που απαιτούσε από τους υπαλλήλους, να μη μιλούν στα ΜΜΕ εκτός αν υπάρχει συνεννόηση και προέγκριση από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό και καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε «κουφάρι» καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία του 80% των κλινικών και των ιατρείων του.

Πολλές αντίστοιχες παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια όπως στη Λάρισα, στο Ρέθυμνο και τη Πάτρα.

Λάρισα

Κανένας μόνος/καμία μόνη

Ρέθυμνο

Πάτρα

Κανένας μόνος/καμία μόνη