Διατηρεί μεν τις αισθήσεις του, δεν έχει ακόμη όμως διαφύγει τον κίνδυνο, ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος από το απόγευμα της Δευτέρας, 7μμ τοπική ώρα, νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα, με εντολή της ιατρικής του ομάδας. Η διάθεση του 55χρονου συντηρητικού παραμένει «πολύ καλή», σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο Τύπου.

Τα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον, που μπήκε στο νοσοκομείο του Αγίου Θωμά την Κυριακή, αφού προ ημερών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, όχι μόνο δεν έχουν υποχωρήσει, αλλά του παρέχεται διαρκώς οξυγόνο. Μέχρι και τις πρώτες ώρες της εισαγωγής του στο νοσοκομείο οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργικού γραφείου έκαναν λόγο για «ελαφρά συμπτώματα» και «εισαγωγή για προληπτικούς λόγους» – δηλώσεις που έχουν εξαφανιστεί από τις νεώτερες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε πρόσφατα προκαλέσει την αντίδραση του ιατρικού κόσμου, όταν δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τη νόσο και ότι «έσφιξε το χέρι όλου του κόσμου», σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει σε νοσοκομείο, μετά την εκδήλωση της πανδημίας. Η Μ. Βρετανία έχει άνω των πέντε χιλιάδων νεκρών, από τους αναλογικά υψηλότερους αριθμούς παγκοσμίως, και αυτό αποδίδεται και στην πολιτική που ακολούθησε στο θέμα η κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Καθήκοντα στη θέση του νοσούντος πρωθυπουργού έχει αναλάβει, μετά από απαίτηση του ίδιου του Τζόνσον, ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράμπ, ο οποίος και προήδρευσε του έκτακτου συμβουλίου για τον κορονοϊό και τη Δευτέρα.