Σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πανδημία του κορονοϊού κατά πάσα πιθανότητα θα χτυπήσει ξανά την Ελλάδα το ερχόμενο φθινόπωρο και για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να προστεθούν νέες κλίνες ΜΕΘ, καθώς η χώρα υπολείπεται σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Ξέρουμε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, αυτή η πανδημία θα επιστρέψει το φθινόπωρο. Και γνωρίζουμε επίσης πάρα πολύ καλά ότι ξεκινήσαμε να αντιμετωπίζουμε αυτή την κρίση από μία συνθήκη σαφέστατα υποδεέστερη άλλων χωρών ως προς τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Παρότι έχουμε καταφέρει και έχουμε προσθέσει κρεβάτια εντατικής με μεγάλη ταχύτητα, εξακολουθούμε να υπολειπόμαστε του ευρωπαϊκού μέσου όρου», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως θα χρειαστεί να προστεθούν 500 νέα κρεβάτια, πέρα απ´όσα έχουν προστεθεί έως σήμερα.

Παράλληλα, στάθηκε στην «ασυνήθιστη για τα δεδομένα της χώρας συμμόρφωση και αίσθηση εθνικής αποστολής» που έχουν επιδείξει οι πολίτες, επισημαίνοντας πως χρειάζεται ετοιμότητα για την επόμενη φάση και όχι εφησυχασμός. «Επειδή υπήρξε μία, θα έλεγα, ασυνήθιστη για τα δεδομένα της χώρας συμμόρφωση και αίσθηση εθνικής αποστολής, τα έχουμε πάει πολύ καλύτερα από ό,τι πολλές άλλες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο» και τόνισε: «Αυτό, όμως, αυξάνει τις υποχρεώσεις να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φάση».