Ο Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αστούριας στο Οβιέδο της Ισπανίας τις τελευταίες εβδομάδες, έφυγε από τη ζωή.
Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, o γνωστός συγγραφέας ήταν από τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ισπανία και ήταν ο πρώτος που διαγνώστηκε με τον ιό στην Αστούριας, όπου ζούσε. Ύστερα από ενάμιση μήνα στο νοσοκομείο, ο Σεπούλβεδα έχασε τη μάχη.
Γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1949 στο Οβάγιε, της επαρχίας Λιμαρί στη βόρεια Χιλή. Από πολύ μικρός συμμετείχε ενεργά στο αριστερό κίνημα και ήταν ενεργός υποστηρικτής του Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του τη Χιλή το 1977, καθώς διώχθηκε, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από την δικτατορία του Αουγούστο Πινοτσέτ. Κατέφυγε στο Εκουαδόρ, όπου οργάνωσε θεατρικό θίασο.
Έγραψε ποιήματα, θεατρικά έργα, διηγήματα και δημιούργησε θεατρικές ομάδες στο Περού, το Εκουαδόρ και την Κολομβία. Έζησε έξι μήνες στον Αμαζόνιο με τους ινδιάνους Σουάρ, στο πλαίσιο αποστολής της Unesco, και αποκόμισε εμπειρίες που άλλαξαν την αντίληψή του για τον κόσμο και του πρόσφεραν, αργότερα, το υλικό για το πρώτο του μυθιστόρημα: «Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης» (1989).
Το 1979 κατατάχθηκε στη Διεθνή Ταξιαρχία «Σιμόν Μπολιβάρ» και συμμετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα της Νικαράγουας, στην οποία, μετά την επικράτηση της επανάστασης, εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Την επόμενη χρονιά (1980) εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη και έγινε ακτιβιστής της Greenpeace.
Ταξίδεψε σ’ όλον τον κόσμο και του απονεμήθηκαν τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά βραβεία.