Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Στέφανου Ζαρκαντζιά παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξεταση, την οποία θα κληθεί να φέρει εις πέρας το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της διεύθυνσης ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί ο μετανάστης προκειμένου να καταθέσει, όπως επίσης το πλήρες περιεχόμενο του βίντεο για να εξεταστεί ενδελεχώς. Τα όποια αδικήματα προκύψουν από την έρευνα είναι σε συνάρτηση με τον αντιρατσιστικό νόμο.
Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο που «διέρρευσε» στα κοινωνικά δίκτυα, ελήφθη απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, και πρωταγωνιστεί ο γνωστός ως οργανωτής της κερκίδας των οπαδών του. Ο γνωστός ως «Ζε» εμφανίζεται να εξαναγκάζει έναν μουσουλμάνο να κάνει τον σταυρό του και να «προσευχηθεί» στην «Παναγία» και τον «Χριστούλη», ενώ έχει τραβηχτεί από κάποιον οικείο τους.
Μπροστάρης της κερκίδας του ΠΑΟΚ εξαναγκάζει μουσουλμάνο να «προσευχηθεί» χριστιανικά
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του TPP, το βίντεο κυκλοφορούσε τις προηγούμενες ημέρες σε κλειστές ομάδες των κοινωνικών δικτύων, και ήρθε στη δημοσιότητα μόνο μετά τη δημοσίευσή του από δημοσιογράφο της ΕΡΤ3, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα αναγκάστηκε να το κατεβάσει.
Ανάμεσα στις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσίευση του βίντεο ήταν μία ξεκάθαρη ανακοίνωση καταδίκης από τους Αντιφασίστες οπαδούς/φιλάθλους ΠΑΟΚ, που ξεκαθαρίζουν πως δεν μπορούν να μοιράζονται «την ίδια θέση σε καμιά κερκίδα, σε κανένα πέταλο με υπανθρώπους και φασισταριά».