Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη για να καθοριστεί η αποζημίωση που οφείλουν να καταβάλουν οι εκδότες των CDS. Στο πρώτο μέρος η αρχική μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 21,75 σεντς, σύμφωνα με την Markit και της Creditex, τις εταιρείες που διεξήγαγαν τη δημοπρασία.

Στη λήξη της πρώτης φάσης της δημοπρασίας, οι πωλητές ήταν περισσότεροι από τους αγοραστές, αφήνοντας “υπόλοιπο” 291,6 εκατ. ευρώ από τους 14 dealers που έλαβαν μέρος, με αποτέλεσμα η τιμή να δεχτεί πιέσεις στο δεύτερο μέρος της δημοπρασίας.

Σημειώνεται ότι στις δημοπρασίες αυτές, μία ομάδα από dealers, υποβάλει προσφορές για τα ομόλογα που έχουν προσκομίσει οι συμμετέχοντες και ανεξάρτητοι διαχειριστές καθορίζουν την τελική τιμή και συνεπώς την τελική αποζημίωση για τους κατόχους των CDS. Οι κάτοχοι λαμβάνουν την ονομαστική αξία των ομολόγων μείον την αξία ανάκτησης που καθορίζεται από τη δημοπρασία.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, τα recovery swaps που λειτουργούν ως εργαλεία αντιστάθμισης κινδύνου σε δημοπρασίες CDS, δεν εμφάνισαν ιδιαίτερη συναλλακτική δραστηριότητα μέσα στην ημέρα, όμως την περασμένη Παρασκευή έκλεισαν λίγο κάτω από το 23%. Επομένως οι προσδοκίες της αγοράς έκαναν λόγο για αποζημίωση της τάξης των 77 σεντς ανά ευρώ.