Η ομάδα «Τεχνη εν κινήσει» δημοσίευει ένα σύντομο απολογιστικό κείμενο για την καμπάνια αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, ως στήριξη στους αγωνιστές του συγκροτήματος:
«Το Grup Yorum δεν είναι απλά ένα μαχητικό συγκρότημα. Είναι η φωνή των καταπιεσμένων και αγωνιζομένων στην Τουρκία. Ο αγώνας για την απελευθέρωσή των μελών του και την άρση των απαγορεύσεων των συναυλιών του συνεχίζεται. Στις 3 Απριλίου έπεσε μάρτυρας η τραγουδίστρια Helin Bölek, μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας. Ο Ibrahim Gökçek διέκοψε την απεργία πείνας στις 5 Μάη, έχοντας συμπληρώσει 323 ημέρες αγώνα. Όπως ανέφερε, τότε, το Group Yorum, επιτεύχθηκε μια «πολιτική νίκη» και «ο κόσμος όλος άκουσε τη φωνή» του συγκροτήματος.
Παρά την διακοπή της απεργίας πείνας, ήταν πολύ αργά πια για τον Ibrahim. Η επαναφορά της υγείας του στάθηκε αδύνατη. Ο συνάδελφος μας Ibrahim έπεσε μάρτυρας στις 7 Μάη. Και νεκρός ακόμα, προκαλούσε φόβο στο τουρκικό κράτος, που επιτέθηκε κατά την κηδεία του, απαγάγοντας το σώμα του. Στην Καισάρεια, όπου τελικά έγινε η ταφή του, κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το νεκροταφείο, κατά τη διάρκεια της ταφής τραγουδούσε το «Bize Ölüm Yok» (“Δεν υπάρχει θάνατος για μας“) του Grup Yorum.
Η αστυνομία προσπάθησε να τους σταματήσει κι ο κόσμος απάντησε με συνθήματα: «Ο Ιμπραχίμ Γκιοκσέκ είναι αθάνατος» — «Το Grup Yorum δεν μπορεί να σιωπήσει». Η απώλεια των συναδέλφων μας, μας γεμίζει θλίψη και οργή. Η άκαμπτη στάση τους όμως, στάθηκε η αιτία για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου πλέον κινήματος αλληλεγγύης. Οι ιστορικές πια φιγούρες της Helin και του Ibrahim, τρομάζουν τους τυράννους και φωτίζουν το δρόμο μας.
Οι καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνιδες στην Ελλάδα στάθηκαν στο πλευρό του Ibrahim Gökçek. Στέκονται στο πλευρό του Grup Yorum. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους τους εργαζόμενους, στέλνουν το μήνυμα πως η αλληλεγγύη είναι η δύναμη και το όπλο μας. Το κείμενο που διακινούμε από τις 16 Απρίλη, με τίτλο “Αλληλεγγύη στον μπασίστα των GrupYorum, Ibrahim Gökçek“, υπέγραψαν 601 καλλιτέχνες (μεμονωμένοι και ομάδες), ομάδα 54 διανοουμένων, και 79 άλλοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες. Το κείμενο αυτό υπερέβη τα σύνορα της Ελλάδας. Αναδημοσιεύτηκε και σε τουρκικά μέσα, ενισχύοντας το κύμα αλληλεγγύης ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού στην Τουρκία. Η επώνυμη στήριξη όλων μας έφτασε στο Grup Yorum.
Στην Ελλάδα, σωματεία, σύλλογοι, οργανώσεις και μαζικοί φορείς δημοσιοποίησαν ψηφίσματα και κείμενα αλληλεγγύης, ενώ δεκάδες είναι τα έργα καλλιτεχνών για τους αγωνιστές μουσικούς απεργούς πείνας. Χιλιάδες υπογραφές μαζεύτηκαν και σε ψήφισμα γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ο αγώνας συνεχίζεται και η αλληλεγγύη εντείνεται σε όλον τον κόσμο. Χαιρετίζουμε όλους-ες για την ανταπόκριση! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Νίκη στους αγωνιστές του Grup Yorum!»