Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, τα στοιχεία αντλήθηκαν μέσα από μία απλή αναζήτηση στην Google και περιλαμβάνουν 2.024 εγγραφές εκατοντάδων καθηγητών με κάθε είδους στοιχεία: ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τμήμα, μάθημα, αριθμό μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία, ώρα παραμονής στο τηλεμάθημα και προσωπικές σημειώσεις.

Ο Ν. Φίλης κατέθεσε το στικάκι στη Βουλή επισημαίνοντας στον προεδρεύοντα ότι περιλαμβάνει απόρρητα προσωπικά δεδομένα. «Θα το εξετάσω με μεγάλο ενδιαφέρον» σχολίασε η Ν. Κεραμέως και πρόσθεσε «εγώ προσωπικά δεν έχω λάβει τέτοια ενημέρωση σαν αυτή που λέτε».

«Ή δεν το ξέρετε ή το αποκρύπτετε, που είναι έγκλημα», επέμεινε ο Ν. Φίλης ρωτώντας την Ν. Κεραμέως: «βεβαιώνετε τη Βουλή ότι δεν υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων; Βεβαιώνετε ότι είναι οχυρωμένες οι προσωπικότητες των παιδιών και των καθηγητών;»

Άγνοια για τα στοιχεία δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Αφήσατε το δημόσιο σχολείο “γυμνό” με ένα πανελλήνιο σχολικό δίκτυο που μπορούσε να φιλοξενήσει ταυτόχρονα 500 χρήστες όταν στην Ελλάδα έχουμε 1,4 εκατ. μαθητές», είπε η κ. Κεραμέως, με τον κ. Φίλη να ζητά διαβεβαίωση ότι δεν σημειώθηκε «διαρροή-παραβίαση προσωπικών δεδομένων μαθητών ή εκπαιδευτικών» κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

«Στραφήκαμε στην εταιρεία ΣΙΣΚΟ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά ταυτόχρονα ενδυναμώνουμε το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο που υποχρηματοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ”, περνώντας από τον έναν server που βρήκαμε, σε δέκα δημόσια δίκτυα. Παράλληλα, υποβάλαμε αίτημα για ένα κεντρικό σύστημα υπολογιστικού νέφους που θα καλύψει όλες τις ανάγκες» υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.