«Θα έχουμε ύφεση φέτος, αλλά πιο ήπια από το παρελθόν. Η ΕΚΤ έχει κάνει πάρα πολλά και χωρίς αυτά θα αντιμετωπίζαμε τραπεζική κρίση. Έχει αγοράσει πολύ χρόνο για τις τράπεζες», ανέφερε ο Αrnab Das στο CNBC.
 
Σύμφωνα με τον Das, που είναι συνεργάτης του Nouriel Roubini, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα φθηνού δανεισμού της ΕΚΤ (LTRO), αντιμετώπισε το πρόβλημα ρευστότητας, δεν έκανε τίποτα για να λύσει τα βαθύτερα προβλήματα στην ευρωζώνη.
 
«Πολλοί ρωτούν τι θα γίνει μετά το LTRO; Δεν έγινε τίποτα για την αποκατάσταση της φερεγγυότητας των τραπεζών ή την κεφαλαιοποίησή τους και από μόνη της η ρευστότητα, δεν λύνει τέτοια προβλήματα», επισήμανε ο Das.
 
Επιπλέον εκτίμησε ότι, ο κίνδυνος μετάδοσης του προβλήματος σε άλλες χώρες, είναι ακόμα υπαρκτός. «Η εκτίμησή μας είναι ότι, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ενώ η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα ακολουθήσουν. Θα δούμε πιο ομαλές αναδιαρθρώσεις χρέους στην ευρωζώνη», δήλωσε.
 
Τέλος, ο Das υπογράμμισε ότι, «αποτράπηκε η χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία, αλλά δεν δώσαμε λύση σε βασικά ζητήματα ακόμα».