Την στιγμή που οι Κούρδοι της Τουρκίας κατεβαίνουν στους δρόμους για την εορτή Νιουρόζ, έρχονται αντιμέτωποι με τις τούρκικες δυνάμεις ασφαλείας. Μέχρι στιγμής από την ανατολική Τουρκία φτάνουν ειδήσεις περί μιας βομβιστικής επίθεσης, μιας εναέριας επιδρομής σε βάσεις Κούρδων ανταρτών καθώς και οδομαχιών. 
 
Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «Σαμανυολου Χαμπερ», σήμερα το πρωί Τετάρτης, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ έλαβε χώρα μια βομβιστική επίθεση έξω από το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται η τοπική οργάνωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με ένα τραυματία αστυνομικό. 
 
Οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας συνεχίζονται και σήμερα (Τετάρτη) σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Μικρές εστίες έντασης παρατηρούνται και στην δυτική Τουρκία. 
 
Την στιγμή που οι Κούρδοι διαδηλωτές συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας, η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας πραγματοποιεί νέες επιδρομή στην βάση Ζαπ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο Βόρειο Ιράκ. Το Πρακτορείο Φίρατ μεταδίδει την πληροφορία ότι οι Κούρδοι αντάρτες έχουν ανοίξει πυρ με αντιαεροπορικά άρματα στα αεροπλάνα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.