Μιλώντας στο Οικονομικό φόρουμ Δελφών, μετά και την ανακοίνωση 97 νέων κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ο Β. Κικίλιας δήλωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη η κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει τη στρατηγική του υπουργείου Υγείας για τις αεροδιακομιδές και τους ελέγχους στα νησιά, επισημαίνοντας ότι πρέπει να τηρούνται από όλους τους πολίτες οι κανόνες και τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Είχαμε πει από την αρχή πως και στην Ελλάδα θα έχουμε κρούσματα και θα τα αντιμετωπίσουμε. Την προσεχή Πέμπτη θα παρουσιάσουμε τη στρατηγική του υπουργείου Υγείας  για τις αεροδιακομιδές και τους ελέγχους στα νησιά. Θα πρέπει όμως να τηρούνται και οι κανόνες υγιεινής και τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Ο Κικίλιας βλέπει «παρακαταθήκη στο ΕΣΥ» για δεύτερο κύμα πανδημίας και ετοιμότητα της κυβέρνησης

Υποστήριξε ότι το υπουργείο Υγείας άρχισε να προετοιμάζει από πολύ νωρίς το μηχανισμό για μια διαφαινόμενη κρίσ, λέγοντας πως «κανείς δεν περίμενε πως θα εξελισσόταν σε πανδημία. Χτίσαμε όμως ένα τείχος έγκυρης ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας με την επιτροπή λομωξιολόγων. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης, νωρίτερα από κάθε άλλο ηγέτη αποδέχτηκε την πολιτική μας στα μέτρα περιορισμού και η διαφορά είναι προφανής με άλλες χώρες. Πρόσθεσε πως «είναι ευχάριστο που δεν χρησιμοποιήθηκαν όλες οι κλίνες ΜΕΘ, σεβαστήκαμε την αξία της ανθρώπινης ζωής και παλέψαμε για αυτή».