Την περασμένη εβδομάδα, η ΝΔ απαίτησε να κληθούν ως ύποπτα τρία μη πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους εκδότες Γιάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρο Τάρκα και τη δημοσιογράφο, Γιάννα Παπαδάκου.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά μη πολιτικά πρόσωπα θα κληθούν με την ιδιότητα του υπόπτου σε Προανακριτική της Βουλής προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

Αυτή τελικά ήταν αρνητική, με το Συμβούλιο να απορρίπτει την πρόταση της πλειοψηφίας, γεγονός που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά, οι μεθοδεύσεις βρήκαν σε θεσμικό τοίχο.

Δημιουργείται πλέον το ερώτημα αν η Επιτροπή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της με την κατάθεση Παπαγγελόπουλου, που έλαβε αναβολή μόλις δύο μέρες, μέχρι την Τετάρτη, παρά το γεγονός ότι δεν είχε λάβει έγκαιρα εκατοντάδες σελίδες επί του διευρυμένου κατηγορητηρίου. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο «πλυντήριο των σκανδάλων της πλειοψηφίας», αφήνοντας υπαινιγμούς ακόμα και για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης του υπερασπιστικού του δικαιώματος. Παράλληλα, τόνισε πως οι κατήγοροι του θα ξενυχτήσουν από τον τρόμο. «Εγώ, θα ξενυχτήσω για να διαβάσω μέχρι την Τετάρτη. Aυτοί θα ξενυχτήσουν από αγωνία και τρόμο για τα σκάνδαλα που βγαίνουν από τα στοιχεία που οι ίδιοι μου δίνουν».