Ανοιχτή η Βουλή…  και τη Μ. Εβδομάδα; 
 
Παρά τις συστάσεις, πάντως, το επιτελείο της ΝΔ επιμένει ότι στην προχθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Παπαδήμο αναφέρθηκαν ως πιθανές ημερομηνίες η 29η Απριλίου και η 6η Μαΐου χωρίς να γίνει αναφορά στην 13η Μαΐου –η οποία αποτελεί και το dead line καθώς αμέσως μετά ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.
 
Από το Μαξίμου εκφράζεται προβληματισμός για το αν θα έχουν προλάβει να ψηφισθούν όλα τα εναπομείναντα νομοσχέδια μέχρι την Παρασκευή 6 Απριλίου, οπότε θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή για να γίνουν εκλογές στις 29 του μήνα.
 
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει ανοιχτή η Βουλή μέχρι τη Μ. Τετάρτη, δηλαδή μέχρι τις 11 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές στις 29 Απριλίου αποκλείονται, καθώς το σύνταγμα επιβάλει τουλάχιστον 23 ημέρες προεκλογική περίοδο. Σε αυτή την περίπτωση θα παραμείνει στο τραπέζι η 6η Μαΐου που ζητά επιμόνως η ΝΔ (για να μην συμπέσει η κορύφωση της διαδικασίας με την εργατική  Πρωτομαγιά) αλλά και η 13η Μαΐου την οποία φέρεται να ζητά ο Ευ. Βενιζέλος προκειμένου να προλάβει να… ανασυγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ. 
 
Σόιμπλε: Προσέξτε τι θα ψηφίσετε

Στη δεύτερη, ο Βόλβανγκ Σόιμπλε: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την «ελπίδα» να επιβεβαιώσουν οι κάλπες τον κ. Παπαδήμο ο οποίος διαβεβαίωσε τους εταίρους πως « πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ». Σε αντίθετη περίπτωση; Υπενθύμισε, απλά, ότι «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος»…

Διαμαντοπούλου: Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Οσο για τα μετεκλογικά σενάρια; Η Αννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε για πρώτη φορά ευθέως στην επιθυμία της να σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόσθεσε ωστόσο ότι εάν οι πολίτες αναδείξουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα τότε να σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αλλά «σε προγραμματική βάση». Και, επιπλέον, να παραμείνει πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος διότι «θα ήταν σωστότερο να πάμε σε δοκιμασμένο  πρόσωπο»…

 
Διαβάστε περισσότερα: