Με απειλές κατά δημοσιογράφων απάντησε υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν το όνομά του αναφέρθηκε μαζί με την υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, σήμερα σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, καταφέρθηκε κατά δημοσιογράφου του Documento, όταν αυτός παρουσίασε έγγραφο της δικογραφίας για τη Novartis και αναφέρει το όνομα του υπουργού.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηνικόλας, απηύθυνε ερώτηση στον υπουργό λέγοντας ότι «ολοκληρώνεται το ερχόμενο Φθινόπωρο η έρευνα του FBI για τη Novartis και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ολοκληρωθεί με παραδοχή της Novartis ότι χρημάτιζε πολιτικούς και γιατρούς στην Ελλάδα για να μανιπουλάρει τις τιμές των φαρμάκων. Πως γίνεται να γίνονται αυτά στην Αμερική και εδώ να μιλάμε ακόμα για σκευωρία;».

Παράλληλα πρόσθεσε «από το 2015 υπήρχε η αναφορά για τον Παπασταύρου και ως όφειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς έπρεπε να τη στείλει στην Βουλή δεν έχει σταλεί από το 2015», ζητώντας από τον Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάσει.

Ο υπουργός απάντησε ότι μετά από δικαστήριο η Novartis του ζητούσε «συγγνώμη», με τον Δ. Χατζηνικόλα να επισημαίνει ότι προφανώς δεν θα τον ενέπλεκε η Novartis αλλά το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, επικαλούμενο το σχετικό έγγραφο. Ο Α. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, απειλώντας τον ότι θα του κάνει μήνυση και σύμφωνα με υπολογισμούς του, θα του ζητούσε 100.000€.

Όλα αυτά για ένα έγγραφο, το οποίο ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι δεν αποτελεί δική του κατασκευή αλλά προέρχεται από τη δικογραφία και αποτελεί αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του FBI.

Το έγγραφο που επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος: