“Αναλυτές και σχολιαστές συμφωνούν σε γενικές γραμμές ότι παρά την επιτυχία του PSI και τη συμφωνία για το δεύτερο πρόγραμμα χρηματοοικονομικής βοήθειας, διατηρούνται στοιχεία αβεβαιότητας σε οικονομικούς και πολιτικούς όρους”, αναφέρει μεταξύ άλλων το σημείωμα του Ευρωκοινοβουλίου. 
 
Σημειώνεται ταυτόχρονα ότι “ακόμα και εάν επιτευχθεί ο στόχος του σχεδίου διάσωσης για μείωση του χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ έως το 2020 από περίπου 160%  σήμερα, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι παραμένει [το χρέος] ιδιαίτερα υψηλό και μη βιώσιμο. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδεχομένως να μην είναι εύκολη η προσέλκυση νέων ιδιωτικών κεφαλαίων που είναι αναγκαία για τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τις θέσεις εργασίας”. 
 
Στο σημείωμα επισημαίνεται εξάλλου ότι “οι επερχόμενες εκλογές – που θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου – θα προσθέσουν άλλο ένα στοιχείο πολυπλοκότητας στην κατάσταση στην Ελλάδα”. 
 
Αναφέρεται μάλιστα ότι “ο ηγέτες της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, έχει δηλώσει ότι θα τηρήσει το σχέδιο, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων στοιχείων του πακέτου διάσωσης”.