Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών προέκρινε τον διάλογο με τους μαθητές. «Θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα προς τα παιδιά μας να μπουν στον δρόμο του διαλόγου, της συζήτησης και της συνεργασίας».
Χαρακτήρισε μάλιστα θεμιτή τη διακδίκησή τους, παίρνοντας σαφείς απόστάσεις και από τη τιμωρητική πολιτική του Υπουργείου αλλά και από τις επιθέσεις βουλευτών της ΝΔ αλλά και του Άδωνη Γεωργιάδη.«Και εκεί να διοχετεύσουν τη διεκδίκησή τους, η οποία επαναλαμβάνω ότι είναι θεμιτή» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου. Δεν είμαστε απέναντι».
Γι’ αυτό θέλω να περάσω ένα μήνυμα. Αυτή η κυβέρνηση ακούει τους μαθητές, ακούει τους δασκάλους και τους καθηγητές» είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εσωτερικών απευθύνθηκε προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις λέγοντας ότι από τις καταλήψεις δεν θα έχει κανείς κομματικό όφελος. «Ας αφήσουμε, λοιπόν, ήρεμα τα πράγματα στον χώρο και της παιδείας για να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις» σημείωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Κεραμέως και Θεωδωρικάκος βρίσκονται σε διαφορετικό μήκος κύματος. Η αρχή έγινε όταν η Υπουργός Παιδείας απέκλεισε το σενάριο να δοθούν δωρεάν μάσκες και μία μέρα μετά ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε το σχέδιο για την προμήθεια μασκών από το κράτος. Μετά όμως το «φιάσκο» με τις μάσκες, η Νίκη Κεραμέως αρκέστηκε να απαντήσει ότι «είναι αναρμόδια» ρίχνοντας την ευθύνη στο υπουργείο Εσωτερικών.