Σε δημοσίευμά της με αφορμή το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ το οποίο εστάλη ήδη στον υπουργό Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο εισαγγελέα, η εφημερίδα «Έθνος» κάνει λόγο για «χορό εκατομμυρίων» από συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ, καθώς όπως αναφέρεται, μέσω υπερτιμολογήσεων εισέπραξαν ποσά που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.
 
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε πέρυσι, όταν δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που περιλάμβανε αντίστοιχες διαπιστώσεις.
 
«Όση λάσπη κι αν πετάξουν ό,τι και να κάνουν, το στόμα δεν πρόκειται να μας το κλείσουν. Οι κρατικοδίαιτοι ψευτοεπενδυτές που θέλουν να διαλύσουν τη ΔΕΗ θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και όσον αφορά τις κατηγορίες επανέλαβε το αίτημά του να ανοίξουν «εδώ και τώρα» οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών τα τελευταία είκοσι χρόνια. «Αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε σοβαρές τις καταγγελίες και ζήτησε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της υπόθεση και απόδοση ευθυνών.
 
Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι ήδη ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΔΕΗ (και θα ακολουθήσει σχετική επιστολή) τη διενέργεια και εσωτερικής έρευνας, καθώς επίσης να εξαντληθούν όλα τα νομικά περιθώρια για ανάκτηση δαπανών οι οποίες δεν έπρεπε να έχουν γίνει.
 
Παπακωνσταντίνου: Ζητά ανάκτηση από τη ΔΕΗ των αδικαιολόγητων δαπανών της ΓΕΝΟΠ
 
«Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Θέλουμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και απόδοση ευθυνών». Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη διαχείριση των οικονομικών στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε πέρυσι, όταν δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που περιλάμβανε αντίστοιχες διαπιστώσεις.
 
Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι τα ευρήματα του ΣΔΟΕ δείχνουν πως υπήρχαν πολύ σοβαρά προβλήματα διαχείρισης, ακόμη και εικονικά τιμολόγια στην Ομοσπονδία. Πρόσθεταν δε ότι ο υπουργός ΠΕΚΑ έχει ήδη ζητήσει από τη διοίκηση της ΔΕΗ (και θα ακολουθήσει σχετική επιστολή) να γίνει και εσωτερική έρευνα, αλλά και να εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια για ανάκτηση δαπανών οι οποίες δεν έπρεπε να έχουν γίνει.
 
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει κοινοποιηθεί και στον εισαγγελέα.