«Πιστεύω ότι το I.L.O. (σ.σ.: Διεθνής Οργανισμός Εργασίας) δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια άσκησης πίεσης για την διαφύλαξη θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν αφεθεί στο έλεος των “κουκουλοφόρων” κάποιων εργοδοτικών οργανώσεων, να δρουν όχι μόνο με τους παραδοσιακούς συμμάχους τους τις κυβερνήσεις, αλλά και με τις λεγόμενες αγορές».
 
Ο Ν. Κιουτσούκης υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία προστασία, ενώ την ίδια ώρα, «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διασφάλισης ότι οι όποιες μειώσεις των αποδοχών οι οποίες υπολογίζονται σε 10 δισ. ευρώ θα περάσουν στην πραγματική οικονομία και θα συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα».
 
Εξαπέλυσε παράλληλα δριμύτατη επίθεση κατά του ΔΝΤ καλώντας μάλιστα τους εκπροσώπους του «να μας δείξουν τα αποτελέσματα πανομοιότυπων προγραμμάτων που έχουν ακολουθηθεί σ΄ άλλες χώρες όπου “εισέβαλε“ το Ταμείο».
 
Προειδοποίησε τέλος ότι αν δεν κινηθούν οι διεθνείς οργανισμοί όπως το Ι.L.O «το ελληνικό πρόβλημα θα αποτελέσει την απαρχή επέκτασής του σε όλη την Ευρώπη και οι Έλληνες εργαζόμενοι θα “εκτελούνται” στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, με σχέδια λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης».