Η τροπολογία για το μεταναστευτικό παραβιάζει το Σύνταγμα, ισχυρίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ενώ χαρακτηριστικά διερωτήθηκε εάν η πρόθεσή μας είναι να «γεμίσουμε την Ελλάδα Σπιναλόγκες».

Ο Π. Λαφαζάνης επισημαίνει πως μία τροπολογία πρέπει να κατατίθεται στη Βουλή τρεις ημέρες τουλάχιστον πριν τη συζήτησή της, με τη συγκεκριμένη να είχε κατατεθεί την παραμονή.

 

Η συζήτηση για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και της απειλής της στη δημόσια υγεία γίνεται μόνο, ισχυρίζεται ο κ. Λαφαζάνης, για προεκλογικούς λόγους.
 
Το μόνο μάλιστα που επιτυγχάνουν τα κόμματα, τονίζει ο βουλευτής, είναι να τροφοδοτούν τις πιο ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις, οι οποίες κερδίζουν έδαφος. 
 
«Αναβιώνουν και κινδυνεύουν να μπουν τη Βουλή κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή», δηλώνει ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί, άλλα όχι με «ακραίο φασισμό».
 
Δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα της τροπολογίας, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει πως στο κείμενο προβλέπεται ότι ακόμα και νόμιμος να είναι ένας μετανάστης, σε περίπτωση που προέρχεται από χώρα που υπάρχει πρόβλημα με κάποια ασθένεια, ο άνθρωπος θα θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα και θα οδηγείται σε στρατόπεδο.
 
Ακόμα, εάν ο έστω και νόμιμος μετανάστης θεωρηθεί ότι ζει σε κατοικία που δεν πληροί τους όρους υγιεινής, επίσης συλλαμβάνεται, διευκρινίζει ο κ. Λαφαζάνης, διερωτώμενος πως γίνεται αυτό από τη στιγμή που η κατάσταση της δημόσιας υγείας είναι άθλια και για τους ίδιους τους Έλληνες στη χώρα μας.
 
 
Ερωτηθείς για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα μετά τις εκλογές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως υπάρχει πρόταση που μπορεί να αντιπαρατεθεί στον συνεταιρισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αυτή είναι μία πρόταση συνεργασίας των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων με προοδευτικές αντιλήψεις.
 
Για την πρόταση συνεργασίας με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, η οποία πρόσφατα ακούστηκε, ο κ. Λαφαζάνης της απέρριψε κατηγορηματικά, διευκρινίζοντας πως μία κοινή αντιμνημονιακή κοινή στάση δεν συνιστά κοινή πολιτική στάση.
 
Αποτελεί προϋπόθεση για συνεργασία να δυο πολιτικών δυνάμεων η αντίθεσή τους στο Μνημόνιο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά και έναν σοσιαλιστικό προσανατολισμό στο πολιτικό σχήμα με το οποίο ενδεχομένως να συνεργαζόταν.
 
«Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον Σαμαρά όταν ήταν κατά του πρώτου Μνημονίου», διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης.