Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πελάτης του να μην εκτίσει την ποινή του. Ο δικηγόρος επανέλαβε αρκετές φορές ότι έχουμε να κάνουμε με έναν «αρχηγό πολιτικού κόμματος», ενώ κατέληξε να λέει ότι συντάσσεται πλήρως με την αρχική τοποθέτηση της εισαγγελέως.
«Τον κύριο Μιχαλολιάκο τον καταδικάσατε. Έχετε να κάνετε με έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος» είπε αρχικά ο δικηγόρος, προσθέτοντας: «Δεν θα μπω στη λογική όσων ανοητεύουν λέγοντας ότι ήταν χρήσιμος στο σύστημα το 80 και δεν είναι τώρα. Αυτά είναι για να κάνουν το δικό τους αναγνωστικό κοινό χαρούμενο. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει τηρήσει διαχρονικά ό,τι επιβάλλει το σύνταγμα και η ελληνική νομοθεσία. Όλες τις νόμιμες ενέργειες ενώπιον του δικαστηρίου, του Αρείου Πάγου, του κοινοβουλίου. Κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει τίποτα».
«Κάθισε 18 μήνες στον Κορυδαλλό. Έχει την παραμικρή παράβαση στον Κορυδαλλό; Πήγε στη βουλή, ψήφισε, τον έφεραν να ψηφίσει για πρόεδρο και μετά αναγκαστήκαν να τον βγάλουν έξω. Αν μπορούσαν να βρουν τρόπο να δικαστεί σήμερα με χειροπέδες, θα το έκαναν. Είναι τόσο αδίστακτοι αυτοί που ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι» είπε ακόμα.
«Χρειαζόταν να κάνουμε αιτήσεις για να μπορεί να κάνει μια ομιλία εν όψει των εκλογών» σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ίδιο διάστημα «τον τιμούν με ψήφο». «Είναι θετική προϋπόθεση για να του δώσετε ανασταλτικό. Δεν μπορείτε να βγάλετε από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο την ιδιότητα του εν ενεργεία πολιτικού»
«Έκλεισε η εφημερίδα(σ.σ. της Χρυσής Αυγής). Δεν είναι ανεπανόρθωτη βλάβη; Ούτε παράνομο είναι το κόμμα ούτε η εφημερίδα. Αυτή η πλευρά δεν μπορεί να διαλάθει του σκεπτικού σας. Επανέρχομαι: ποιες πράξεις θα κάνει; θα βγάλει λόγο στη Δεληγιάννη ή θα πάει στα Ίμια και στις Θερμοπύλες. Όλα τα άλλα έχουν κλείσει έχει ερημώσει η οργάνωση, να μην υπάρχει αυτό το κόμμα. Συγχαρητήρια στο think tank που το σκέφτηκε αυτό» είπε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Μόνο την πολιτική του πορεία κρίνετε, επειδή σήκωνε το χέρι το δεξί».
«Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να πάει φυλακή, αλλά σκεφτείτε μετά από τρία τέσσερα χρόνια. Σας λέω ότι γράφετε την απόφαση αύριο. Σκεφτείτε να φυλακιστούν με αυριανή απόφαση, να γίνουν οι κλητεύσεις, να συγκροτηθεί δικογραφία. Νομίζετε οτι θα έχετε πέντε δικηγόρους; θα έχετε διαφορετική υπεράσπιση» δήλωσε ο δικηγόρος και ρώτησε απευθυνόμενος στην έδρα: Ποιος θα τον αποζημιώσει για αυτό, αν αθωωθεί;
«Συντάσσομαι με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Τον καταδικάζουν συγκεκριμένες μερίδες που έχουν το πάνω χέρι. Θα του πείτε συγγνώμη; θα τον αποζημιώσετε με 15 ευρώ την ημέρα; Τι θα γίνει εκεί;» αναρωτήθηκε.
«Η βλάβη που υφίσταται είναι στο σώμα του, στην ψυχή του, στην καριέρα του» κατέληξε.
Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από τη δίκη της Χρυσής Αυγής εδώ:
https://thepressproject.gr/jjail-golden-dawn/