Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να ισχυρίζεται πως είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, παρά τα αποτελέσματα που αναδεικνύουν νικητή των εκλογών των Τζο Μπάιντεν των Δημοκρατικών.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Τραμπ κάνει καθημερινά δηλώσεις και αναρτήσεις στο twitter περί εκλογικής νοθείας και δικής του επικράτησης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Δεσμεύεται να συνεχίσει τον «δίκαιο αγώνα» του, καθώς οι δικηγόροι του έχουν πολλαπλασιάσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι «στο τέλος θα θριαμβεύσουμε», αλλά και ότι «η ηγεσία της χώρας πρέπει να επιλεγεί από τους Αμερικανούς και όχι από νοθευμένες διαδικασίες».

Ωστόσο, γνωστοποίησε ότι «προς όφελος της χώρας μας» συστήνει στην επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη «να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν κρατά χαμηλούς τόνους, μέχρι να «σφραγιστεί» η εκλογική του επικράτηση, που θα δρομολογήσει την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου του 2021, καλωσορίζοντας με μετριοπαθή τόνο την απόφαση του Τραμπ. «Η σημερινή απόφαση είναι αναγκαίο βήμα για να αρθούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζει το έθνος μας. Πρέπει να θέσουμε την πανδημία υπό έλεγχο και να βάλουμε την οικονομία πίσω στις σωστές ράγες».