Κικίλιας: Οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για το ΕΣΥ, έχει γίνει – Ανοίγουμε νέες ΜΕΘ κάθε μέρα
Κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τα 18,5 ευρώ που θα δοθούν στα ΜΜΕ για την «επικοινωνιακή» καμπάνια του εμβολιασμού, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως είναι αναγκαία και οτιδήποτε άλλο ήταν δυνατόν να γίνει ως προς την ενίσχυση του ΕΣΥ και για τον Covid «έχει γίνει».
Ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική πολιτεία με εντολή του πρωθυπουργού σάρωσε τη δυνατότητα και τη δυναμικότητα της χώρας σε υγειονομικούς με συνάφεια τον Covid, είτε είναι γιατροί, είτε είναι νοσηλευτές». «Όλοι οι νοσηλευτές οι οποίοι βρίσκονταν χωρίς να έχουν προσληφθεί στο ΕΣΥ, ελεύθεροι επαγγέλματος, προσελήφθησαν. Κάναμε πάνω από 7 χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικών, πάνω από 4 χιλιάδες νοσηλευτών» πρόσθεσε.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «και αυτοί που προσελήφθησαν με Covid και αυτοί που είχαν προσληφθεί με σύμβαση πριν τον Covid, είναι δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ότι με διαδικασίες ΑΣΕΠ, με βάση τη μοριοδότηση του, θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου».
«Ό,τι γιατροί υπήρχαν σε συνάφεια των εντατικολόγων, αναισθησιολόγων, παθολόγων και λοιπών ειδικοτήτων που έχουν να κάνουν με τον Covid προσελήφθησαν όλοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και οι λοιπές ειδικότητες, και οι διοικητικοί, και ό,τι χρειάστηκε» είπε και πρόσθεσε «συνεχίζουμε να ανοίγουμε νέες ΜΕΘ κάθε μέρα που μιλάμε».
«Οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει όλους αυτούς του μήνες για τον Covid και την ενίσχυση του ΕΣΥ έχει γίνει. Με μέριμνα του υπουργείου και της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ακόμα, για να καταλήξει να απαντά δια πλαγίας ως προς την καμπάνια εκατομμυρίων στα ΜΜΕ:
«H ελληνική κυβέρνηση, και ανατέθηκε αυτό από τον πρωθυπουργό στο Υπουργείο Υγείας επέλεξε να βαδίσει σε αυτή την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού με συμπαίκτες όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Μαζί συναποφασίσαμε τα βήματα» είπε, ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι η καμπάνια «θα γίνει με διαφάνεια, εγκυρότητα, ενημέρωση των κομμάτων και των φορέων σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Θα προασπιστεί με κάθε τρόπο έτσι ώστε να είναι αξιόπιστο και αξιοκρατικό, έντιμο, καθαρό, να μας βγάλει όλους ασπροπρόσωπους».
«Η προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολίτες, έχει οδηγήσει σε μετρήσιμα καλύτερα αποτελέσματα. Το ΕΣΥ δοκιμάστηκε όμως στο 100%, σκληρά και άντεξε στη προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί» είπε σε άλλο σημείο.