«Εξακολουθούμε να ευχόμαστε επιτυχία στην αποστολή του Άναν και πιστεύουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να παίξει έναν αποτελεσματικό ρόλο στο να πείσει τη συριακή κυβέρνηση να σεβαστεί την εκεχειρία και τις συνθήκες για την απόσυρση των δυνάμεων από τις πόλεις», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου Σαάντ-Εντίν Αλ-Οτμάνι, μετά την ολοκλη΄ρωση των συνομιλιών του με τον Σεργκέι Λαβρόφ.
 
Η Μόσχα δεσμεύτηκε να στηρίξει πλήρως το σχέδιο του Άναν την περασμένη εβδομάδα και κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση να επισπεύσει την εφαρμογή του, αλλά παράλληλα αποδίδει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για την αιματοχυσία στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
 
Ο Λαβρόφ επανέλαβε τις εκκλήσεις της Ρωσίας προς τα δυτικά και τα αραβικά κράτη να διασφαλίσουν ότι οι ένοπλοι αντικυβερνητικοί τηρούν την εκεχειρία.
 
Επικαλούμενος δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι «η ένοπλη αντιπολίτευση προσπαθεί να προκαλέσει την αναζωπύρωση της βίας προκειμένου να καταρρεύσει η εκεχειρία» και να διασφαλίσει την αποτυχία του σχεδίου Άναν ελπίζοντας στην ξένη παρέμβαση.
 
Εκεχειρία έξι ημερών τηρείται σε ορισμένα τμήματα της Συρίας από την περασμένη εβδομάδα που ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεσμεύτηκε για την επιβολή της. Αλλά σε περιοχές όπου η αντιπολίτευση είναι ισχυρή ο στρατός εξακολουθεί να εξαπολύει επιθέσεις κατά των ανταρτών χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα και παραβιάζοντας έτσι τη δέσμευση της Δαμασκού για υποχώρηση των δυνάμεών της.