Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών αποφάσισε την τελεσίδικη καταδίκη όλων των κατηγορουμένων για την επίθεση της εγκληματικής οργάνωσης στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης στις 10 Ιουλίου 2013, έπειτα από έφεση που είχαν ασκήσει οι καταδικασθέντες κατά της πρωτόδικης καταδίκης τους.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση στο «Συνεργείο» έγινε δύο μήνες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και στην οποία συμμετείχαν οι Γιώργος Πατέλης, Ιωάννης Κομιανός και Γιώργος Δήμου που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο έκρινε, ένοχο το Λαγό ως ηθικό αυτουργό στην επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του Παναγιώτη Δριμυλη και ενόχους τον Μίχο και τους υπόλοιπους δράστες για συνέργεια στην επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως μεταδίδει η «Εφ.Συν», κατά την ανακοίνωση της απόφασης παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν μόνο ο κατηγορούμενος Νίκος Μίχος, που είχε ζητήσει τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού, όπου εκτίει ποινή πέντε ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Στη φυλακή βρίσκονται ήδη οι Μάκης Μπαρέκας (6 χρόνια), Γιώργος Σταμπέλος (9 χρόνια) ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Ο Ι. Λαγός, που έχει καταδικαστεί σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή όταν αρθεί η ευρωβουλευτική ασυλία του.