«Να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια κυνική ομολογία για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία σε ό,τι αφορά την αγορά.

Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποίησε ότι ένα ολικό lockdown παραμένει πάντα στο τραπέζι. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό λοκντάουν, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε» για να προσθέσει «πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Αναφορικά με την αγορά, ο υπουργός υποστήριξε ότι «ότι το 70% της επικρατείας στο λιανικό εμπόριο λειτούργει, ενώ στις κόκκινες περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση έκτος και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά. Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, επανέλαβε ότι δεν έχει έρθει η ώρα για άνοιγμα της εστίασης, και είπε πως «καλό είναι να περιμένουμε, να μη χτίζουμε προσδοκίες».

Χαρακτήρισε «τελείως διαφορετικά τα χαρακτηριστικά των σχολείων από την εστίαση», σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων αντί της εστίασης και υπογράμμισε ότι, «θέλουμε να ανοίξει η εστίαση, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν χωρά στην κινητικότητα».