Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ τα οποία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση υπογραφής ΣΣΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας για σήμερα Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, από τις 18.00 έως τις 22.00 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, παράλληλα με την 24ωρη απεργία των συναδέλφων τεχνικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους «καλούν για τελευταία φορά τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) να αποδείξουν με πράξεις, εάν πράγματι επιθυμούν την υπογραφή ΣΣΕ» και προειδοποιούν πως «σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη των συνεπειών της άρνησής τους».
 
Παράλληλα με σημερινή ανακοίνωση της η ΕΤΙΤΑ προχωρά σε νέα 24ωρη απεργία για αύριο από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής ως τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου με τα ίδια αιτήματα, δηλαδή: Να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
 
Εντωμεταξύ ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να “τιναχθεί στον αέρα” το ενημερωτικό πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς οι τεχνικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Το «Βήμα» επικοινώνησε με την ταμία της Ενωσης Τεχνικών κυρία Ακριβή Κυρίκου η οποία δήλωσε: «οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν ως τις εκλογές εφόσον οι εργοδότες δεν έρχονται στο τραπέζι να συζητήσουμε. Αυτή είναι και η απόφαση της συνέλευσής μας που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου. Οσον αφορά τα όσα λέγονται σχετικά με τον Alpha, η συνάντηση με τον κύριο Κοντομηνά απέβη άκαρπη καθώς αρνούμενος να υπογράψει την Συλλογική Σύμβαση ουσιαστικά δεν δεσμεύτηκε επίσημα».