Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, σημειώνοντας ότι «ο μέσος πολίτης έχει αρχίσει να βιώνει την αδυναμία του κράτους να τον προστατεύσει στοιχειωδώς από τις δυσκολίες που περνά, έχει αρχίσει να σας παίρνει χαμπάρι».

Είπε ότι ενώ «το περιβόητο επιτελικό κράτος έχει θαφτεί μέσα στο χιόνι και ενώ έχει παραλύσει η κρατική μηχανή και ενώ χιλιάδες νοικοκυριά, σχεδόν η μισή Αττική βρέθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης χωρίς ρεύμα και πολλά νοικοκυριά και χωρίς νερό και θέρμανση», η εικόνα που δίνεται σήμερα είναι ότι η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι «μην τυχόν και δεν προλάβει να ψηφίσει τις αυξήσεις στους μισθούς της διοίκησης της ΕΡΤ και το νέο δώρο προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

«Εδώ και ενάμισι χρόνο το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία, το περιβόητο επιτελικό κράτος είναι ένα κράτος σαράβαλο και το διοικούν τα golden boys» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί διευθυντές για ημέτερους, καλοπληρωμένους αδρά, την ώρα που από «κάτω δεν υπάρχουν συνεργεία», «δεν έχει προσλάβει συνεργεία και τεχνικούς» αλλά και την ώρα που φροντίζει να ξεκινήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ. «Και την πληρώνει ο κόσμος, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών μας, που δεν έχουν ρεύμα και ξεπαγιάζουν. Το ίδιο που κάνατε στον ΔΕΔΔΗΕ , το ίδιο κάνετε και στην ΕΡΤ» σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου εξισώνεται η αμοιβή του κ. Ζούλα με αυτή ενός ανώτερου κρατικού λειτουργού, με το μισθό πρόεδρου Αρείου Πάγου, «γιατί προστάτευσε τον πρωθυπουργό στις κρίσιμες στιγμές»

Αναφέρθηκε ειρωνικά στην «ευφυή ιδέα» να κλείσει «προληπτικά» η Εθνική Οδός, συνδέοντάς την με το ζήτημα πιθανών αποζημιώσεων από τον εργολάβο. «Ενδέχεται να το κάνατε προκειμένου να μην εφαρμόσετε το νόμο που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε επικοινωνιακά, καθώς υπήρχε η δυνατότητα να επιβληθεί πρόστιμο από 5.000 έως 1 εκατ. ευρώ στον παραχωρησιούχο. Επιπλέον ο παραχωρησιούχους θα έχει τώρα τη δυνατότητα να διεκδικήσει και αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη»

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί την πανδημία και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τώρα, «όπου αγνοείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία», για να ψηφίσει «στα κρυφά» «αμοιβές για τα golden boys και δώρα στους καναλάρχες, μπας και σωθείτε». Την κατηγόρησε επίσης ότι δεν δέχεται καν να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ «ώστε από δω και πέρα να υπάρχει η δυνατότητα μιας συναινετικής εκλογής διοίκησης ώστε η δημόσια τηλεόραση να είναι δημόσια και όαση πλουραλισμού».