Εκεί όμως ακριβώς είναι που μπλέκονται τα πράγματα, στις κυβερνήσεις και τις κυβερνητικές πολιτικές που μπαίνουν σε μία οριζόντια εκλογική δοκιμασία, τόσο στην Ελλάδα, όσο κυρίως στη Γαλλία, αλλά και σε σημαντικά κρατίδια (από τα οποία εξαρτάται η κυβερνητική σταθερότητα) και στην Γερμανία.

Στην Ολλανδία επίσης ο κυβερνητικός συνασπισμός φαίνεται να μην αντέχει στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης και άλλο ένα “ΑΑΑ” κινδυνεύει να φύγει από το πλευρό της Γερμανίας…
 
Η πολιτική κρίση στην Ευρωζώνη κατά τις εκτιμήσεις των Αμερικανών στην συνάντηση της Ουάσιγκτον έχει μπει σε ένα φαύλο κύκλο με την κρίση του χρέους και την ύφεση.
 
Αυτός ο φαύλος κύκλος κατά τις ίδιες εκτιμήσεις δεν μπορεί να σπάσει παρά μόνο από την ΕΚΤ και την εκτεταμένη “επιθετική” χρήση της νομισματικής πολιτικής! Αυτό όμως είναι και το ισχυρότερο οχυρό αντίστασης στην Ευρωζώνη καθώς τόσο η κα Μέρκελ όσο και η ηγεσία της ΕΚΤ δεν θέλουν με τίποτα να… πειράξουν το αξιόπιστο της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ, ανοίγοντας -όπως υποστηρίζουν- την Κερκόπορτα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
 
Διαβάστε περισσότερα: