Η Νέα Δημοκρατία στον χείμαρρο των εξελίξεων για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και νυν κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ήταν και κυβερνητική επιλογή για τη θέση που μέχρι πρότινος κατείχε, επιχείρησε τις προηγούμενες ημέρες να πραγματοποιήσει μια «έξοδο».
Έτσι ανάμεσα στα χιλιάδες σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεχώρισε ένα του δημοσιογράφου και εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος παρέθετε φωτογραφία από δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο ανέφερε ότι η δικαιοδοσία για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα περνά στο Μέγαρο Μαξίμου και ρωτούσε υπαινικτικά «πάντα είχα την απορία γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε προσωπικά ο Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος δηλαδή, την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Καλά την ΕΥΠ αλλά τα ασυνόδευτα ανήλικα γιατί;».
Η ΝΔ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για σχόλιο δημοσιογράφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπειτα από το σχόλιο, η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να απευθύνει – δια της ανακοίνωσής της – ερώτηση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ρωτώντας τον αν συμφωνεί με τον δημοσιογράφο.
Ο Κώστας Βαξεβάνης, σε ένα εκτενές δημοσίευμα του εξηγεί τόσο τη πηγή του ερωτήματος που έθεσε και παραθέτει το σχεδιάγραμμα της κυβερνητικής συγκάλυψης σε ένα από τα φλέγοντα θέματα των ημερών, την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Ο δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι με τον υπαινιγμό του δεν θεώρησε πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει κάποια σχέση με κάποιο κύκλωμα παιδεραστίας που να εμπλέκεται με τον Λιγνάδη, όπως κατηγορούνται από δημοσιεύματα κάποιες ΜΚΟ. Εξάλλου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αν είχα στοιχεία πως ο Μητσοτάκης είναι παιδεραστής θα τα δημοσίευα όπως έκανα για το φίλο του Νίκο Γεωργιάδη. Όπως έκανα και για τον πατέρα του αποδεικνύοντας πως δεν ήταν συνεργάτης των Ναζί. Άλλο τα στοιχεία του ρεπορτάζ και άλλο οι κατηγορίες. Ως σήμερα κατηγορώ το Μητσοτάκη μόνο με στοιχεία».
Παρ’ όλα αυτά το ερώτημα γιατί η Ελλάδα και δη ο πρωθυπουργός πήρε πάνω του το ζήτημα των ασυνόδευτων παραμένει, την ώρα που σε καμία άλλη χώρα δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο.